“Ekke Moor”

Ekke Moor

Lõpuks on käes suvi. Vähemalt kalendri järgi suvi – ilma järgi see suuremal osal päevadest suve küll ei meenuta. Ent kalendri ja teatrikalendri järgi on suvi täies hoos; väga paljudes kohtades üle Eesti on järjest lavale tulnud või veel ka tulemas uued ja põnevad teatritükid. Nendest kõigist tahaksin sel korral peatuda ühel, millest ma ise ehk kõige enam ootan – 30. juulil Kuressaare Linnateatris esietendunud lavastusel “Ekke Moor“. Praegu juba august ning ongi jäänud loetud päevad, kuid 10. augustil on plaanis see etendus lõpuks ikka ära näha.

Etendus valmib Lavaka, VAT Teatri ja Kuressaare teatri koostöös ning kel see nägemata jääb, siis see saab seda näha septembris Tartus festivalil Draama 2015!

Nagu teada, on teksti autor August Gailit. Etendusega tegelejate nimed on tuntud – dramatiseerija ja lavastaja on Aare Toikka, kunstnik Iir Hermeliin, muusikaline kujundaja Ardo-Ran Varres ja võitlusstseenide koreograaf Tanel Saar! See juba kutsub vaatmaa. Ning näitlejateks, nagu teada, lavaka tudengid.

Ega siia muud oskagi lisada kui paar sõna veebist: “meie „Ekke Moor“ aastal 2015 saab olema liikuv, aktiivne, kohati tantsuline mäng klišeedega eestlase elust ja unistustest/hirmudest”. Ehk siis paistab tulevat uuenduslik lähenemine nii olulisele tekstile ning tahaks tõesti näha, mida selline meeskond suudab Gailiti arhetüüpse seikleja Ekke Mooriga ette võtta.

Kel veel samuti nägemata, siis mõnel korral see veel Kuressaares etendub. Ning siis sügisel Tartus.

One thought on ““Ekke Moor”

Leave a comment